תפריט נגיש
 

הנגשת אתר אינטרנט - כבר כאן!

אם יש לכם אתר אינטרנט, ואתם דואגים לקדם את האתר ולבנות אותו על פי כללי הקמת אתרים עדכניים, בוודאי נתקלתם בנושא של הנגשת אתר אינטרנט לאנשים בעלי מוגבלויות.


אם יש לכם אתר אינטרנט, ואתם דואגים לקדם את האתר ולבנות אותו על פי כללי הקמת אתרים עדכניים, בוודאי נתקלתם בנושא של הנגשת אתר אינטרנט לאנשים בעלי מוגבלויות. הנגשת אתר אינטרנט, נחשב עד כה לנושא המשתייך לרצוי, אך לא להכרחי. אתרים מובילים הקפידו על הנגשת התוכן לבעלי מוגבלויות, אך לא הייתה חובה חוקית לעשות כן.

החל מאוקטובר 2015, כל אתר חדש שעולה לאוויר חייב להיות מונגש לנכים ברמה AA, בהתאם לתיקון לחוק שוויון זכויות לאנשים בעלי מוגבלות. כלומר על כל אתר המספק שירות לציבור, לעמוד בשורה של קריטריונים להנגשת התכנים לבעלי מוגבלות.
החלק מאוקטובר 2016, כל אתר שקיים באינטרנט צריך להיות מונגש לנכים כאמור. כאן אתם נכנסים לתמונה, בין אם אתם בעליו של אתר מוביל, אתר עסקי קטן או אפילו אתר פורטפוליו אישי שלכם.

חשוב להיערך מבעוד מועד

בהקשר זה חשוב לציין שאי עמידה של האתר שלכם בתנאים הנדרשים, עלולה להוביל לתביעה משפטית נגדכם של עד 50 אלף שקלים ללא הוכחת נזק מצד כל אדם בעל מוגבלות שהיא. על אף שמדובר בחוק צודק וחברתי ונכון, מדובר גם בחוק שמטיל עומס כלכלי ותפעולי על עסקים רבים, ולכן ממומלץ שתערכו  לקראתו מבעוד מועד ותבצעו את הדברים בצורה הדרגתית, נכונה ובעיקר כזאת שלא תוביל אתכם לביצוע של הדברים בלחץ ובצורה חובבנית.

משימה לא פשוטה, אך גם לא מדי מורכבת

הנגשת אתר אינטרנט היא לא משימה פשוטה, אך גם לא מורכבת מדי, עם זאת, חלק גדול מהגורמים המתמחים בבניית אתרים, עדיין לא בונים אתרים מודרניים כשהם מונגשים לבעלי מוגבלויות כברירת מחדל. תהליך ההנגשה כולל שורה של מהלכים כמו שימוש בגופנים בגודל מתאים, ניגודיות נכונה בין הגוונים, הצעת התכנים בפורמט שמע, עיצוב ברור של הטקסטים, שימוש בשפה פשוטה וברורה לאדם הסביר, שילוב של סמלים, אייקונים ואיורים להמחשה וכדומה.

עבודה לאנשי מקצוע

כל המהלכים הללו אמורים בסופו של דבר להנגיש את האתר לבעלי מוגבלויות כדוגמת כבדי שמיעה וכבדי ראייה, אך חשוב לשים לב שכלל הקריטריונים הנדרשים מכם מפורטים בחוק, ויש לבחון את העמידה בכולם. אנו ממליצים לבצע את המהלך של הנגשת אתר אינטרנט בסיוע אנשי מקצוע המתמחים בתחום ויודעים בדיוק מה הם הכללים בהם צריך האתר לעמוד, כך שתהיו חסינים, בפני כל תביעה נגדכם. בנוסף, כדאי לכם לבצע בקרה ברמה המשפטית שאכן האתר שלכם עומד בתנאי החוק.

צעד חשוב - אך לא הכרחי - בו יש לנקוט לאחר ביצוע ההנגשה - קבלת אישור אתר נגיש מעמותת "נגישות ישראל" והטמעת תו אתר נגיש באתר. פעולה זו כאמור לא הכרחית, אך היא הכיסוי הגובוה והבטוח ביותר לכך שאתר האינטרנט שלכם מונגש לנכים ע"פ החוק.

אצלנו בבטאגרופ, כחלק מהנגשת כל אתר אנו מבצעים תהליך אישור מול עמותת "נגישות ישראל" ומגישים להם את המסמכים וההוכחות הנדרשות כדי לקבל אישור להטמעת תו "אתר נגיש". זה מקנה ללקוחותינו את הביטחון שהאתר אכן נגיש והם חסינים מפני תביעות משפטיות.

 

לנוסח החוק באתר משרד המשפטים לחצו כאן

למידע נוסף מאיגוד האינטרנט הישראלי לחצו כאן

למידע נוסף מאתר "נגיש" לחצו כאן

 

לקבלת פרטים והצעת מחיר להנגשת אתרכם - פנו אלינו

השאר תגובה

בין אם תרצו להקים אתר חדש, לשדרג אתר קיים, או לבחון איך לקבל פניות מהאיטרנט, נשמח לעזור
 

ואהבת לרעך כמוך אהבת?
הוסף לאתרך